Wat is domotica?

Domotica oftwel huisautomatisering is het aansturen van elektrische apparaten in een huis door elektronica en informatie. Doel hiervan is comfort, energiebesparing, beveiliging en zorg in huis. Door huisautomatisering zorg je voor een slim huis. En dit gebeurt door de komst van de tablets en smartphones want hiermee is in principe elk apparaat in huis te bedienen.

Bekijk de video voor alle Neo iHome toepassingen:

 

Voordelen domotica

Domotica zorgt voor gemak, energiebesparing, beveiliging en zorg in uw woning.

Gemak:

In 1 keer alle lampen en elektrische apparaten uitzetten. Of tijdens uw vakantie de lampen op bepaalde tijden activeren? Wanneer u een baby heeft, de ihome neo gebruiken als camera en de temperatuur op de kinderkamer bijstellen? Allemaal voorbeelden van gemak en comfort die door middel van huisautomatisering gerealiseerd kunnen worden.

Energiebesparing:

Energiebesparing door gebruik van domotica. Door inzicht in je energieverbruik door middel van slimme meters, kun je effectiever met energie omgaan.  Lampen  en elektrische apparaten in 1 keer uitzetten of lampen laten aangaan door middel van bewegingssensoren.

Beveiliging:

Veiligheid door het gebruik van alarmsystemen en deursensoren. Het ihome alarmsysteem verstuurt meldingen en/of foto’s naar jouw tablet of app als er ongewenste personen in je huis zijn. Of in je huis willen komen, doordat de deur- of raamsensoren geactiveerd worden. Tevens wordt brandgevaar op tijd opgemerkt door de rookmelders. Ook wanneer u niet thuis bent door een melding op uw tablet of smartphone.

Zorg:

Langer thuis kunnen blijven wonen door de SOS knop voor oproep hulp van anderen. Indien gewenst kan de hulpverlener ook nog bij u thuis mee kijken door middel van de camera om een goede inschatting te maken van de situatie.

Installatie domotica

Ihome neo domotica is een gesloten systeem en biedt een varieteit aan producten. Het unieke aan de ihome neo is het gebruik van barcodes waarbij u simpel en snel alles in werking stelt.

De starterskit is een basispakket die geschikt is voor appartementen en kleine woningen. Alle sensoren zijn uiteraard ook los verkrijgbaar zodat de huisautomatisering uitgebreid kan worden naar uw woonwensen. De ihome neo domotica kunt u zelf gemakkelijk  draadloos installeren tegen de goedkoopste prijs in Nederland.

Installatie:

  • De basis is een besturingssysteem waarmee je de tablet en smartphones bedient: het controlestation. Deze wordt aangesloten aan uw modem.
  • Installeer de gratis Ihome app
  • Koppel elk apparaat draadloos door middel van een barcode

En zo makkelijk is nu een slim huis waarbij u van alle comfort kunt  genieten. Binnen een uur heeft u alles geinstalleerd! Indien u wenst, kunnen wij de apparatuur ook voor u (laten) installeren voor een eenmalig bedrag van € 99,00 en € 0,29 per kilometer reiskostenvergoeding vanaf ons kantoor in Oosterhout.

Onderstaand ziet u de instructiefimp voor de installatie van de Neo ihome kit